Foto: Narodna stranka

Poslanici Narodne stranke su danas na Kosovu i Metohiji razgovarali s građanima koji su im preneli da je "briselskim sporazumima država Srbija razvlašćena na Kosovu" i da su Srbi predati na milost i nemilost Srpskoj listi koja ih ucenjuje i pritiska umesto da brani njihove interese, saopštila je ta stranka.

Šef poslaničkog kluba Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je Srbija pod vlašću predsednika Aleksandra Vučića izdala Srbe sa Kosova i Metohije i da je izdala srpske nacionalne interese.

„Umesto da brani interese Srba, Srpska lista pritiska i ucenjuje Srbe. Srpska lista služi da se njeni funkcioneri bogate i da kontroliše Srbe, a da sa druge strane zajedno sa Albancima rasteruje Srbe sa Kosova i Metohije. Ljudi beže sa Kosova i Metohije jer nema ko da ih zaštiti i da im pruži podršku“, kazao je Aleksić u Štrpcu.

On je dodao da se raduje posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, zakazanoj za 13. septembar.

„Vreme je da Vučić podnese račun o Kosovu i Metohiji, a ne da kukumavči i izgovara prazne floskule i da stalno okrivljuje druge za njegovu politiku. Vučić i SNS su ti koji su vladali i odlučivali i oni su Srbe ubedili da budu koalicioni partner prvo Hašima Tačija, a danas Aljbina Kurtija“, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, Srpska lista je „koliko Vučićeva toliko i Tačijeva“.

Kako se navodi u saopštenju, poslanici Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić, Stefan Jovanović, Sanda Rašković Ivić i član Predsedništva Narodne stranke Žarko Ristić razgovarali su sa Srbima u Štrpcu, Pasjanu i Kosovskoj Mitrovici.

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da je Vučićev režim u prethodnih deset godina predao institucije države Srbije na severu Kosova i Metohije“.

„Predali su sudstvo, policiju, tužilaštvo, medjunarodni telefonski pozivni broj, predali su Albaniji elektroenergetski sistem, a Srbi na Kosovu i Metohiji su predati na milost i nemilost srpskoj listi“, naveo je Jovanović.

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da su kosovski Srbi istakli „negativnu ulogu Srpske liste u odnosu na Srbe“.

„Umesto da Srpska lista pomaže svim Srbima sa Kosova i Metohije, ona pomaže samo onima koji su njeni glasači služeći se ucenama. Srpska lista, pored toga, aktivno i intenzivno pomaže promenu strukture stanovništva u sredinama poput Kosovskog pomoravlja, a naročito u Štrpcu, saradjujući sa Albancima koji kupuju srpsku zemlju. Nema druge reči osim izdaja“, rekla je Rašković Ivić.

Član Predsedništva Narodne stranke zadužen za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić pozvao je Srbe da se oslobode straha.

„Pozivam Srbe da se oslobode straha i da istraju, jer dolazi oslobodjenje nakon kojeg oni više neće odlaziti sa Kosova i Metohije“, rekao je Ristić.

BONUS VIDEO Majke o deci koja nisu primljena u vrtić u Pećincima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar