Mila Popović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić "prekrši svaki zakon na koji naleti", a da je primer za to "da vlasništvo na novootkrivenoj kući u Trstu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, o čemu je javnost jutros saznala od BIRN-a".

Popović je u pisanoj izjavi navela da je „nejasno i poreklo novca“ za Šapićevu kupovinu kuće u Trstu, jer je on godinama prijavljivao iznose novca koji „ni približno ne mogu da budu dovoljni za kupovinu takve kuće“.

„Tražimo od javnog tužilaštva da ispita i reaguje na sve navode u medijima, od nezakonite gradnje i protivzakonitog ozakonjenja tih svojih privatnih objekata, do neprijavljivanja imovine i porekla novca“, navela je Popović.

„Uz sve to, od kada je postao gradonačelnik, Aleksandar Šapić je uspeo da ošteti Beograđane nelegalnom odlukom o odlaganju početka grejanja, ali i da organizuje vrlo upitnu javnu nabavku za vaučere u kojoj je oko 17,5 miliona evra dobio ‘Sport Vision’, a za koga se unapred znalo da će taj posao dobiti“, rekla je Popović.

BONUS VIDEO Opozicija o, kako tvrde, dodatnim nelegalnim privatnim objektima Šapića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare