Zdravko Ponoš
Zdravko Ponoš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas, uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da evropskim predlogom za Kosovo predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobija "produžetak podrške da ostane na vlasti" kako bi mogao da ga implementira.

Ponoš je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora pokreta SRCE u Titelu ocenio da je Vučićeva kosovska politika dovela Srbiju „u ćorsokak“, preneo je taj pokret u saopštenju.

„To je kao da je neko ukrao porodični nakit i otišao sa njim da se kocka. I sad kada je izgubio taj nakit na kocki on se pravda i kaže nisam ja uzeo taj nakit već stariji brat, nisam ga izgubio na kocki negu su mi mangupi oteli“, naveo je on.

Lider pokreta SRCE ocenio je da je „jasno“ šta tim sporazumom dobija Zapad, šta Priština, dok Srbija „ne dobija ništa osim Vučića na vlasti, plus rudarenje litijuma“.

„Odustajanje vlade od litijuma je farsa kad on tajno pregovara o tome. Oni čupaju stranačke zastave u mraku. Sve rade u mraku. Vučić kao šef države putuje tajno da pregovara o litijumu. Vučić se nekompetentno meša u sve i rezultati njegovih odluka su porazni. A treba da samo jednu stvar radi dobro – da poštuje Ustav“, kazao je Ponoš.

Za predsednika odbora SRCA u Titelu izabran je Srbislav Petrović, dodaje se u saopštenju tog pokreta.

***
BONUS VIDEO – Grubješić: Ni Beograd ni Priština nemaju luksuz da odbiju predlog o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar