Zdravko Ponoš Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Aleksandar Vučić što dalje otputuje sve se drskije obraća opoziciji. Hrabriša. Zabrazdio je i u sujeverje – redovno mi se obraća sa putovanja u inostranstvu. Patrijarh bi morao da se postara za njega, nešto mu se Vučićevo pravoslavlje rasklimalo", kaže za Danas Zdravko Ponoš, lider Pokreta SRCE, reagujući na izjavu Aleksanda Vučića da njega ne mogu da pobede kao u Crnoj Gori, jer je njegovim protivnicima mozak pomračen.

Ponoš kaže da je besmislena Vučićeva opservacija da ga opozicija mrzi, bar što se njega tiče.

„Ne mrzim ga. Mržnja je emocija koju držim podalje od sebe. Ali ga sažaljevam kad od sebe pravi budalu, a to mu se sve češće dešava čak i kad je trezan. To zato što on po Ustavu predstavlja ovu zemlju, a svakom svojom izjavom pravi štetu njenom međunarodnom ugledu. A da i ne govorimo o situacijama kad izađe iz svojih ustavnih nadležnosti, pa uz odricanje od Kosova ispregovara i nove brane na putu ka članstvu Srbije u EU. A sve to da bi na druge prebacio odgovornost za ono što je on sam upropastio“, ističe Ponoš za Danas.

Prema njegovim rečima bilo bi dobro da mu neko iz bližeg okruženja skrene pažnju da bi trebalo da pripazi na alkohol.

„Ne zna on da pije. Neki šefovi država su bili šarmantni kad popiju, a neki su bili predmet sprdnje, kao Jeljcin. On liči na Jeljcina. Za razliku od Vučića Jeljcin je najpre pio, pa plesao, a Vučić je probao da pleše trezan pa se propio. Obojicu će istorija po sličnom pamtiti – period slabljenja države, korupcije, kriminala, nepotizma, gubitka međunarodnog ugleda“, objašnjava lider pokreta SRCE..

Na pitanje kako komentariše Vučićevu izjavu da će on podržati i birati svog naslednika na mestu predsednika, ali onog koji ume sa Srbijom, Ponoš kaže da Vučić tako zamišlja državu.

„Pa on nije u stanju da stvori ambijent u SNS-u da se profiliše njegov naslednik, ni broj 2 ni broj 3. Niko i ništa ne može da izraste u njegovoj senci. U toj senci uspevaju samo moralni lišajevi i poltroni. Tu naravno obitava i onih par okretnih vidri neopterećenih moralom sa kojima su mu povezani džepovi. Ko se tako penje, ne može da siđe. Samo padne. Ima tu nekih bliskih poučnih primera“, zaključuje Ponoš u odgovoru Vučiću.

***

BONUS VIDEO – Toma Mona popio prozivku od Vučića a onda zabriljirao: „Budimo realni, ko je pogurao vinarstvo u Srbiji poslednjih deset godina“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar