Zdravko Ponoš Foto: Nova

Predsednik Pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš istakao je večeras kako je u Srbiji potreban "crnogorski scenario", gde će se prvo pobediti Srpska napredna stranka na parlamentarnim izborima i da bi u tom slučaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao "obesnažen", te da će nakon toga "otići u dogledno vreme".

„Ništa ne može da se promeni dok ova vlast ne ode. Najbolje čemu možemo da se radujemo je nekakav ‘crnogorski scenario’, a to znači da mi moramo na sledećim parlamentarnim izborima da skinemo SNS sa vlasti da bi spasili Srbiju. Kada kažem ‘crnogorski scenario’ to je najpre da SNS ode sa vlasti i onda Vučić koji ostaje kao predsednik je obesnažen“, rekao je Ponoš u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

On je ocenio da je „besmisleno“ da očekujemo da predsednik Vučić „polaže račune u ovakvoj skupštini, pred ovakvim Ustavnim sudom ili na referendumu na kojem on broji glasove“.

„Mi treba da skinemo SNS sa vlasti, pa će u dogledno vreme otići Vučić, a posle ćemo videti da li će ići na Svetu Jelenu, u zatvor, ludnicu ili šta će već da se desi“, rekao je Ponoš i dodao da su nam „izbori što pre potrebni“.

Ocenio je i da imamo potpuno nefunkcionalan politički sistem, odnosno nefunkcionalne institucije.

Govoreći o poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu, Ponoš je naveo da imamo „nejasne poruke“.

„Imamo nejasne poruke od šefa države na šta je pristao, na koji način je pristao“, ocenio je Ponoš.

Ponoš je naveo da zbog ovog sporazuma na unutrašnjoj političkoj sceni imamo previranja i da režim pokušava da odvuče pažnju javnosti od teme Kosova, a jedan od način za to, kako je kazao Ponoš, je i slučaj spornog doktorata ministra finansija Siniše Malog.

„Režim pokušava da odvuče pažnju juče sa doktoratom Siniše Malog, da to bude kost koju ćemo svi da glođemo i skrenemo pažnju sa Kosova“, izjavio je Ponoš.

Istakao je i da se „režim u Beogradu fokusirao na to kako da upakuje i prezentuje sporazum za domaću upotrebu, a kako bi se ta gorka pilula progutala“.

Ponoš je ukazao i da je Aleksandar Vučić ovim sporazumom „vezao evropski put Srbije i Kosovo“.

„Ovim je doveo proevropsku opoziciju u poziciju da ako ne podržavaju realizaciju tog njegovog sporazum da onda nema napretka na evropskom putu Srbije i time je prebacio deo odgorvnosti“, zaključio je Ponoš.

***

BONUS VIDEO – Milan St. Protić o obavezujućem nepotpisivanju i cenzusu kao bumerangu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar