Dragan Sutanovac i Zdravko Ponos
Dragan Šutanovac i Zdravko Ponoš Foto:FoNet/Božana Pavlica/Goran Srdanov/Nova.rs

Kandidat za predsdnika koalicije Ujedinjena Srbija, Zdravko Ponoš, osvrnuo se u intervjuu za Nova.rs na optužbe bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca da je planirao da postavi uređaje za prisluškivanje u zgradu Generalštaba i da za to postoje dokumenta i svedočanstva. Ona je pozao Šutanovca da zatraži skidanje stepena tajnosti sa pomenutih dokumenata, napominjući da bi to pomoglo njegovoj kampanji.

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac nedavno je objavio da je Zdravko Ponoš, u vreme dok je bio u vojnoj službi, mimo zakona hteo da prisvoji i instalira uređaj za tajno slušanje u zgradi Generalštaba, iako za to, kako je tvrdio, nije imao pravni osnov. On je dodao da o svemu postoje zapisnici i svedočnastva.

Pročitajte još...

Osvrnuvši se na ovu izjavu Šutanovca, Ponoš je u intervjuu za Nova.rs rekao da bi objavljivanje tih dokumenata bilo veoma korisno za njegovu kampanju, pozivajući bivše ministra odbrane da zatraži skidanje stepena tajnost sa dokumenata koji se odnose na ovu temu.

„Šutanovcu sam, kao ministru odbrane u vreme kad sam bio načelnik Generalštaba, rekao šta sam imao na teme koje su se ticale našeg tadašnjeg posla. Sada, nakon 13 godina ne vidim svrhu da se ponovo bavim s tim, a imam trenutno i neka važnija posla. Sve što sam imao da kažem, rekao sam tada na Savetu za nacionalnu bezbednost, na Odboru za odbranu u Skupštini i tokom javnih obraćanja. S obzirom da on očigledno ima više vremena, a čini se i motiva da se naprasno bavi temom nabavke opreme za izvršavanje zadataka vojske prema prostoru Kosova, bilo bi dobro da zatraži skidanje stepena tajnosti sa dokumenata koji se odnose na temu o kojoj govori. Objavljivanje tih dokumenata bilo bi veoma korisno za moju izbornu kampanju i molim ga da požuri sa tim“, rekao je Ponoš.

BONUS VIDEO Zdravko Ponoš: Rado ću razgovarati sa svima, ali nemam nameru nikoga da molim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar