Kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš boravio je danas na Kosovu i Metohiji i tom prilikom je obišao crkve i manastire u Prištini i u Prizrenu.

Ponoš je tom prilikom izjavio da je „Kosovo za mnogo koji žive i koji su živeli pre svega život“.

„Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok. Kosovo je za mnoge ljude koji su ovde živeli, koji žive i živeće i nešto drugo – to je život pre svega. Moj profesionalni život započeo je na Kosovu pre trideset pet godina, to je bio početak moje vojničke karijere“, rekao je Ponoš.

On je istakao da Prizrenu danas nedostaje srpski jezik, te da bi voleo da to bude opet onaj stari grad.

„Prizren je i danas lep grad kao što je i tada bio, ali mu nešto nedostaje. Nedostaje mu nešto toliko veliko, toliko očigledno, nedostaje mu srpski jezik na ulicama. Voleo bi da se to promeni, da to opet bude stari lepi Prizren sa srpskim i albanskim jezikom na njegovim ulicama“, zaključio je Ponoš.

Ponoš je time zvanično započeo svoju kampanju za predsednika Srbije. Njegovu kandidaturu najpre je podržala Stranka slobode i pravde (SSP), nakon čega se pridružio i ostatak koalicije „Ujedinjena Srbija“ – Narodna stranka, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.

On je general i nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije, nakon čega se uključio u politički život.

U novembru 2021. godine, Ponoš je odlučio da se povuče sa svih stranačkih funkcija, odnosno dao je ostavku na mestu člana Predsedništva Narodne stranke. Odustao je od potpredsedničke kandidature, ali je ostao član stranke i podvukao da će nastaviti da opoziciono deluje.

Nakon svoje kandidature, Ponoš je istakao da će se pozivati na jedinstvo i podvukao da glasači SNS nemaju čega da se plaše kada se u Srbiji promene stvari.

Bonus video: Zdravko Ponoš – predsednički kandidat 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare