Zdravko Ponoš Skupština Srbije Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je povodom najava Aleksandra Vučića o početku konsultacija o novoj Vladi da bi jedine konsultacije koje bi imale smisla bile one o formatu i sastavu izvršnog tela za implementaciju zahteva za regularne izborne uslove.

„Ako je format tog tela tehnička vlada, onda konsultacije o takvoj vladi imaju smisla. Sudeći kako je Vučić ponovo zloupotrebio gostovanje na RTS, on ide u suprotnom smeru, odnosno pogoršava izborne uslove. U konkretnom slučaju, sprovodeći funkcionersku kampanju pred ponovljene beogradske i lokalne izbore”, naveo je Ponoš u pisanoj izjavi.

On je ocenio da „režim beži od bilo kakve javne debate“, a da „Srbiji i opoziciji ne treba debata na Vučićevom kanabetu“.

„Javna debata otvara pitanje odgovornosti, a debata na kanabetu bi bila u funkciji deljenja i amnestiranja SNS od odgovornosti”, smatra Ponoš.

Odlaganje nastavka konstitutivne sednice Skupštine Srbije Ponoš vidi kao nameru vladajućih da opoziciji oduzmu priliku da se čuje u parlamentu i time utiče na raspoloženje birača pre ponovljenih beogradskih i lokalnih izbora.

Ponoć je istakao da istovremeno „ne manjka tema koje su vrlo bolne za režim“ i da ih je „svakim danom sve više”.

BONUS VIDEO: Vučić o istrazi izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar