Podeli
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Utisak je da je Ričard Grenel na proputovanja u vezi sa izbornom kampanjom Donalda Trampa, a to se može videti i kad se pogledaju njegove stanice, ocenio je Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, u emisiji N1 Studio Live.

“To nema veze sa odnosima Albanaca i Srba, pogotovo kad se vidi da se ovo proputovanje dešava uoči izbora u SAD”, dodao je govoreći o današnjoj poseti specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova.

Sve što će se eventualno dogovoriti i potpisati u Beogradu ličiće na ono što je dogovoreno u Prištini, gde se kaže da se pozdravlja skoro zaključenje dogovora uz nadu da će on biti potpisan vrlo brzo, rekao je Ponoš.

To nije vredelo dovog putovanja u smislu operacionalizacije, dodao je, ali u okviru ove kampanje sigurno jeste.

Govoreći o sporazumu iz Vašingtona, Ponoš je ocenio da su povučeni neki nepažljivi potezi, i da obaveze koje iz njega mogu da proizađu mogu da koštaju Srbiju.

Govoreći povlačenju vojske iz mirovnih misija, on je ocenio da to nije dobro za naš rejting u UN.

“On se gradi i time što smo pouzdan partner u mirovnim misijama, iskakanje iz toga dosta će urušiti nas ugled, to nas čini nepouzdanim, to nije imidž koji treba našoj zemlji u svetu i ne bih bio u cipelama naših diplomata koji su u situaciji da pravdaju nešto što ne može da se opravda”, kaže.

Ponoš smatra da ono što je Vučić uradio u Vašingtonu pokazalo je da on je spreman da učini “dosta neočekivano proklizavanje” po pitanju Kosova.

“Vrlo je verovatno da Rusija preispituje koliko su akcije Kosova vredne i koliko gube na tržištu. Mogli bi da preispitaju da li da i dalje se zalažu za rezoluciji 1244, da vide šta je prava cena”, zaključio je.

Komentari

Vaš komentar