Zdravko Ponoš, novoosnovana politička organizacija Srbija Centar
Zdravko Ponoš Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Osnivač pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš rekao je da ne vidi razlog zbog kojeg bi neko iz opozicije išao na razgovor kod predsednika Srbije, sa kojim "ne može ništa da se dogovori".

Sa njim ne može ništa da se dogovori. To je iluzija. Posle ovih deset godina, ako neko misli da Vučiću može da se veruje, promašio je planetu, rekao je Ponoš u emisiji Poligon TV Melos iz Kraljeva.

On smatra da nema šta da se razgovara, „ako namera nije da se uđe u Vladu i bude deo većine“.

Mislim da se politički stav bolje saopštava neodlaskom na razgovore, rekao je Ponoš i dodao da je odlazak kod Vučića u ovoj situaciji i eventualni dogovor s njim o nekakvoj saradnji u parlamentu „čista iluzija”.

Ideja da će u parlamentu biti podržani zakonski predlozi opozicije, a da će opozicija podržati to što SNS radi, je iluzija. Od toga nema ništa, poručio je Ponoš.

Ponoš je rekao da „to može da bude samo rezultat pogodbe s njim, da bi se namirilo na nekom drugom mestu“.

„SRCE neće trošiti vreme sa sukobe s kolegama iz opozicije“

Govoreći o pokretu SRCE, Ponoš je rekao da se ta organizacija tek formira, da nema institucionalne saradnje sa drugim strankama, kao i da neće trošiti vreme na sukobe sa kolegama unutar opozicije.

On je ocenio da je normalno da u opoziciji postoje različita mišljenja, ali da ne treba isistirati na njima, već da se treba fokusirati na zajedničke prioritete.

Normalno je da imamo razlike, jer da ih nemamo bili bismo u istoj političkoj organizaciji. Ali, nije proiritet da potenciramo razlike, jer imamo zajedničkog protivnika, a to je vlast Srpske napredne stranke, kazao je Ponoš.

Na predsedničkim izborima održanim u aprilu ove godne, Ponoš je osvojio više od 700.000 glasova.

BONUS VIDEO: „Evo pokreta – evo i nas“: Ponoš se vratio u politiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare