Zdravko Ponoš i Novica Antić Foto: Amir Hmazagić/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da posledice "nepotpisanog teksta" u briselskom portalu Politiko, koji tvrdi da je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić saradnik ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), sežu dalje od samog Antića.

Ponoš je na društvenoj mreži Iks (X) naveo da ne zna da li je „špijunska afera“ oko Antića „skuvana“ u Beogradu ili spolja, ali da će svakako učiniti sagovornike u Briselu podozrivijim prema svakome i svemu što dolazi iz Srbije.

„Ako je neko imao tu nameru – uspeo je. Strani kuvar. Ako je neko hteo da oblati Antića i one koji ga podržavaju, zaklao je vola za kilo mesa. Domaći kuvar“, napisao je Ponoš.

Briselski portal Politiko objavio je u utorak, pozivajući se na izveštaj zapadnih obaveštajnih službi u koji je imao uvid, da je Antić saradnik FSB „čiji je zadatak da širi proruski narativ i podriva proevropske i pro-NATO stavove u Srbiji“.

Pod naslovom „Rusija koristi srpskog agenta da se infiltrira u tela EU“, Politiko navodi da je „srpski državljanin Novica Antić aktivan ‘agent uticaja’ koji je svesno blisko sarađivao sa ruskom bezbednosnom agencijom“ i koga „ruski obaveštajci koriste a infiltriranje u institucije EU i širenje proruskog narativa o invaziji na Ukrajinu“.

Antić se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji, a Više javno tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga da je proneverio više od 18 miliona dinara poverenih Vojnom sindikatu Srbije, što on negira i zbog čega je započeo štrajk glađu.

BONUS VIDEO: Odbrana Novice Antića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar