Dejan Bulatović Foto:Marija Đoković/FoNet

Subvencije po hektaru u Srbiji su 35 evra, a u Evropskoj uniji 255 evra. Gorivo za poljoprivredu je bez akciza u Hrvatskoj, a u Srbiji nema subvencionisanog goriva. EU je zbog korone donela odluku da pomogne poljoprivredna gazdinstva od 7.000 do 50.000 evra, a naša država nema jednokratnu pomoć. Kada se ovrši kukuruz paoru ostaje samo kočanj, a ministar Nedimović najavljuje milijardu evra od izvoza“, izjavio je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke i pravde na konferenciji za nonare ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede u Beogradu.

On kaže da je poljoprivredni proizvođač opljkačkan zahvaljujući lošim merama države.

Bulatović je kritikovao ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića:
„To je ono što najviše boli u celoj toj priči, gde su ti evri? Kako i gde se taj novac vraća u poljoprivredu u stočarstvo, u ratarstvo, u voćartsvo… Ako dobijaju tolike pare gde ih usmeravaju. U besmislene projekte poput stadiona, nepotrebnih renoviranja trgova itd. Sa druge strane plašim se da idu u džepove onih koji su na vlasti, ili su bliski vlastima, a nažalost poljoprivrednici od toga nemaju ama baš ništa. Takođe, žito nije rodilo u količinama koje predstavlja ministar Nedimović, rod je osrednji, jer smo kasnili sa setvom zbog pogrešnih mera države u vreme pandemije“, podseća Bulatović.

On je ukazao da će paori ostati praznih džepova, zarade neće biti, a od kukuruza jedino će im ostati slama i kočanj. Dakle, država se bogati na muci seljaka“, poručio je Dejan Bulatović.

Inače,na uredno najavljenoj konferenciji za novinare kao i uvek pojavio se i Simo Spasić, sa snažnim megafonom kojim je sve vreme sprečavao održavanje zakazane konferencije.
Dejan Bulatović, i predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović, zbog ometanja konferencije za novinare tražili su prijem kod ministara: poljoprivrede i policije Nedimovića, i Vulina, međutim policiksko obezbeđenje ih je sprečilo.

„Poruka koju ova vlast šalje preko Sime Spasića jeste da sve neistomišljenike treba nabiti na kolac, upozorio je Željko Veselinović, dok je Bulatović dodao:

„Ministar nema vremena za paore, nije na radnom mestu, nije na njivi, a srpska policija štiti Simu Spaića, i nedozvoljava da se održi konferencija za novinare najače opozicione stranke, zbog toga je podneta krivična prijava protiv komandira policije koji nije radio svoj posao“, poručio je Bulatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar