Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Saobraćajna patrola Kosovske policije danas je u prepodnevnim časovima na ulazu u Severnu Mitrovicu počela da zaustavlja automobile sa KM tablicama, ne dozvoljavajući im ulaz u grad, a vozačima su takav postupak objašnjavali da su u "pitanju nelegalne tablice i da zbog nemaju prava više da voze takve automobile".

Nakon što se formirala kolona automobila i kada su građani počeli da se okupljaju, patrola saobraćajne policije se nakon 15 minuta udaljila u pravcu Južne Mitrovice, a svi sa automobilima sa KM tablicama mogli su nesmetano da uđu u Severnu Mitrovicu.

Tokom prethodnih dana, na prelazima Jarinje i Brnjak, policija je takođe zaustavljala vozača sa KM tablicama pretivši im da neće moći da voze takve automobile, prenosi Kosovo Onlajn.

Nedavno se oglasio i specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole, koji je izjavio da „odluka kosovskih vlasti da ne dozvole ulazak automobila sa tablicama KM, a kojima je registracija produžena od decembra prošle godine, mogla bi da dovede do krize i da nije u skladu sa dogovorom postignutim u Briselu“.

***

BONUS VIDEO – Četiri starija Albanca pretukla srpskog dečaka u naselju Suvi Do na Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar