Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da policija ponovo ne dozvoljava vozilima koji imaju uredne registarske KM tablice da pređu preko prelaza Jarinje i Brnjak ka Kosovu i da je to novi pokušaj kosovskog premijera Aljbina Kurtija da izazove krizu.

On je u saopštenju naveo da je sanitetskom vozilu zaprećeno da sledeću put neće moći da uđe na prostor pokrajine i da prevozi bolesnike u vozilu sa KM tablicama.

„Reč je o brutalnom kršenju i gaženju sporazuma o registarskim oznakama koji su Beograd i Priština postigli u Briselu 23. novembra prošle godine, nakon ozbiljne krize koja je pretila da potpuno ugrozi mir na Kosovu i Metohiji“, naveo je Petković.

On je dodao da je sporazumom predviđeno da se do konačnog dogovora o tablicama, KM registarske tablice ostaju u punoj upotrebi i da Priština obustavi kaznenu politiku i sve aktivnosti po pitanju preregistracije.

„Zbog toga očekujemo od Evropske unije, koja je garant sporazuma, da zaštiti i omogući njegovo sprovođenje i jasno se odredi prema ovakvim potezima Prištine“, rekao je Petković.

BONUS VIDEO: Dušan Janjić: Kurti dokazuje patriotizam podizanjem tenzija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar