Severna Mitrovica Kosovo i Metohija
Foto: Nova.rs

Kosovska policija saopštila je večeras da su prema prvim informacijama eksploziju šok bombe u severnom delu Kosovske Mitrovice aktivirale "organizovane kriminalne strukture".

U saopštenju ocenjuju da je taj potez nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha.

Kosovska policija navodi da je danas oko 2.20 u severnom delu Kosovske Mitrovice, u blizini raskrsnice kod tehničke škole, prijavljena eksplozija šok bombe zbog koje su polomljeni izlozi i prozori na četiri obližnja lokala.

„Kosovska policija sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela“, pišu u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto protivljenje „propagandnim kampanjama političkih krugova poslednjih dana, i uglavnom, srpskih medija“, a od građana i medija zatraženo je da svaku osetljivu informaciju potvrde preko nadležnih – odnosno kancelarije za medije Policije Kosova kako bi se obezbedilo tačno i nepristrasno informisanje u realnom vremenu.

***

BONUS VIDEO: Jesu li i ljudska prava srba na Kosovu ugrožena i od koga?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar