Jarinje Foto: AP Photo/Bojan Slavkovic

Policija Kosova demantovala je danas da su njeni pripadnici u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba.

Kosovska policija u saopštenju ističe da ta informacija nije tačna i da ima za cilj da „dezinformiše javnost, da predstavi situaciju nesigurnom za građane kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija van Kosova“.

„Pokazalo se nakon službenih provera da su takve informacije neistinite, jer na graničnom prelazu nije bilo zaustavljanja niti kontakta sa bilo kakvim demonstrantima, ali je policijska jedinica usput proverila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza policijskog konvoja ugrožavajući bezbednost policajaca i policijske operacije“, saopšteno je iz kosovske policije.

Kako se navodi, „policajci su zadržali, proverili, a zatim pustili trojicu vozača kosovske nacionalnosti, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica“.

Uz saopštenje su dostavljena i identifikaciona dokumenta trojice zadržanih, koje su verifikovali policijski službenici, a koji svedoče i, kako kažu iz kosovske policije, istovremeno negiraju vesti i dezinformacije medija.

Kako je ranije javila RTS „dvojica od trojice Srba koje su jutros pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinica Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, zadobili su teške telesne povrede lica i tela i hospitalizovani su na odeljenju hirurgije КBC Кosovska Mitrovica“.

Direktor КBC Кosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je za RTS da su „povrede posledica udaraca najverovatnije kundacima i nogama“.

BONUS VIDEO Jedinice ROSU na prelazu Brnjak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar