Podeli
Foto:EPA/GEORGI LICOVSKI

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović pozvao je policiju i Kfor da reaguju nakon što su sinoć nepoznate osobe pokušale da zapale srpsku zastavu kod spomenika Milošu Obiliću u tom mestu.

Popović je istakao da su srpski zvaničnici upozoravali da postavljanje bilborda sa amblemom OVK u opštini Gračanica može da bude okidač za incidente, koji se poslednjih dana ponavljaju i ocenio da “i dalje niko nema sluha za sve ono što se dešava u Gračanici”.

“Mi smo ostali na ovim prostorima, jer želimo da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti minirina incidentima i provakcijama. Još jednom apelujem na međunarodnu zajednicu, policiju i Kfor da upozore sve one koji pokušavaju da naruše mir na Kosovu i Metohiji da to ne smeju da rade”, rekao je Popović, prenosi Kosovo onlajn.

Naveo je da su meštani uplašeni i da se pribojavaju da će se incidenti nastaviti, ali da neće nasedati na provakacije i da želi da živi u miru.

“Od policije zahtevamo da saopšti detalje istrage i konačno srpski narod sazna da li je bezbedan, ukoliko nije, šta trebamo da preduzmemo sa policijom i Kforom da budemo bezbedni”, poručio je Popović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar