Vojislav Mihailović Foto: FoNet/Milica Vučković

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) pozvao je danas vlast da ignoriše zahteve specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara i zvaničnika EU da rok za normalizaciju odnosa Prištine i Beograda bude godišnjica početka rata u Ukrajini.

„Jasno je šta Zapad podrazumeva pod normalizacijom odnosa Srbije i secesionista, a je to gubljenje suvereniteta naše zemlje, korak po korak, nad južnom srpskom pokrajinom. Na to Srbija ne može pristati, ne do 24. februara, nego nikada“, naveo je predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Pročitajte još...

On je rekao da je Srbiji u interesu da se rat u Ukrajini završi, pa da tek onda pod pokroviteljstvom UN počne dijalog o punoj primeni Rezolucije 1244 UN.

„Nemamo pravo, ni pred precima, ni pred potomcima da učinimo i jedan ustupak secesionistima sa Kosova i Metohije. Naprotiv, treba da tražimo primenu rezolucije 1244 UN i u delu koji se odnosi na vraćanje dela vojske i policije na granične prelaze sa Albanijom… Uvek kroz istoriju su neslavno završile sile koje su nam pretile“, dodao je Mihailović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare