POKS: Lekarima 10 hiljada dinara, Bajatoviću 33.000 evra

Politika 11. jan. 202113:36
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) upozorio je danas da dok država pomaže lekarima sa 10.000 dinara mesečno, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović "svakog meseca samo od plate stavi više od 33.000 evra u džep".

Navodeći da „na sva primanja od prošle godine“ Bajatović mesečno dobija i „dodatnih 1,7 miliona dinara“ kao direktor Gastransa, predsednik POКS Žika Gojković ocenio je da je „takvo gomilanje funkcija apsolutno nedopustivo u vreme kad je prioritet očuvanje privrede i ekonomije“.

Pročitajte još...

„Čovek koji u vreme pandemije isplaćuje bonuse od po 100.000 dinara po radniku i kupuje luksuzna vozila za Srbijagas, koje je najveći gubitaš u državi, ima toliko funkcija da ih je teško i nabrojati. Bajatoviću je država iz budžeta pokrila milijardu evra duga, da bi on nastavio sa bahaćenjem i sebi povećao mesečnu platu koju profesor univerziteta ne može da zaradi za dve godine rada. Država treba da reaguje i zaustavi takvo rasipništvo na čelu jedne od najvažnijih kompanija u Srbiji“, naveo je Gojković a preneo POКS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar