Janko Veselinović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Кomunalna milicija Grada Beograda uručila je danas Pokretu za preokretu prekšajni nalog o novčanoj kazni od 50.000 dinara samo zato što smo pred ulazom ispred Skupštine grada Beograda postavili transparent sa natpisom "Preokret za Beograd - dosta pljačke".

„Ova kazna je bez pravnog osnova, jer nije urađeno ništa mimo Zakona o javnom okupljanju i predstavlja ekonomsko zastrašivanje našeg pokreta. Sramna je činjenica da je ova kazna veća nekoliko puta od kazni za fizičke nasilnike iz Beton hale. Кako je i CINS u svom istraživanju juče naveo većina huligana, koji su prekršili Zakon o javnom redu i miru, gonjena je za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a novčane kazne su se kretale od 5.000 do 31.000 dinara. U skoro trećini osuđujućih presuda kazna je bila ispod zakonskog minimuma. Prethodno je naš odbornik i predsednik gradskog odbora Miša Bjedov već nepravosnažno kažnjen sa 50.000 dinara jer je na skupu dao podršku Draganu Đilasu kada su mu napadnuta deca i porodica tokom pandemije“, piše u saopštenju Pokreta za preokret.

Skup na kojem je istaknut transparent je, kako kažu, održan 2. juna i bio je uredno prijavljen policiji.

„U prijavi je naznačeno da će na skupu biti transparenata. Razlog kažnjavanja je to što je transparentom „narušen izgled zgrade“. Podsećamo da je skup organizovan iz razloga što gradonačelnik Zoran Radojičić i Goran Vesić pola godine nisu odgovorili na pitanje, koje je u pisanoj formi postavio odbornik Preokreta Miša Bjedov, zašto je grad Beograd za šest godina opljačkao Beograđane za 190 miliona dinara preko „Beogradskih elektrana“, kroz monopolske cene grejanja. Na protestu je naglašeno da je svaka Beogradska porodica, koja se greje na centralno grejanje, a koja ima stan od 80 m2 oštećena za 2.000 evra. Transparent je samo predstavio istinu o pljački Beograđana i posledica je ignorisanja zahteva da se istina o pljački prizna i da se građanima vrati opljačkani novac. Ova kazna, na koje ćemo se žaliti, neće nas uplašiti i odvratiti od namere da nastavimo da pitamo ko je pokrao Beograđane“, zaključuju u Pokretu za preokret.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar