Foto:Screenshot/ X/Jern Rode

Partija kosovskih Srba reagovao je na pomeranje spomenika srpskim vojnicima palim u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, na vojnom delu pravoslavnog groblja u Prištini.

„Najveći spomenik svojim pretcima i potomcima podigli su Srpski junaci na bajonetima 1912-1918, prešavši Balkan i oslobodivši tiranije i one koji danas žele da menjaju istoriju.Taj spomenik ne može pomeriti nijedna ambasada niti ambasador koji prekrajaju istoriju i pokazuju elementarno nepoštovanje prema Srbima i njihovom stradanju sa više od 1.250.000 izgubljenih vojnika i civila“, naveli su u saopštenju.

Dodaju da spomenik Srpskim junacima je na svakom bregu i dolini koju su naši hrabri pretci oslobodili uz najveću cenu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ambasadori su juče došli i sutra će otići, delo naših predaka ostaje večno kao i sramotan čin jednog našeg bivšeg saveznika, pošto od Nemačke ništa drugo i nismo očekivali. Na istom tom groblju gde su Srpske grobove preoravale i bombe NATO pakta 1999.godine, više se Srbi ne sahranjuju i oni su proterani i pomereni u stranu da ne smetaju novom svetskom poretku koji više ne zna razliku između nekadašnjih saveznika i kolaboracionista“.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar