MZ Gradac

Ponovljeni izbori za članove Saveta mesnih zajednica u Gradcu kod Raške, ponovo su poništeni. Iako su izbori u Gradcu u nedelju organizovani po drugi put, glasanje se po drugi put i poništava. A razlog su kako saznaje Nova.rs, velike nepravilnosti koje su uočene.

Izbori u Mesnoj zajednici Gradac, jedinoj u opštini Raška, gde je jedan opozicioni kandidat osvojio mandat, poništeni su pre dve nedelje. Na održanim izborima u ovom selu, poznatom po srednjovekovnom manastiru Gradac, kako smo već pisali, Dragica Nikolić predstavnica Lokalnog fronta Raška, i jedan kandidat SNS osvojili su najveći broj glasova, u odnosu na ostale kandidate. A onda su izbori poništeni.

Razlog su navodne neregularnosti u primopredaji izbornog materijala. I zakazani su novi, koji su se održali u nedelju. A među meštanima se probudila velika ogorčenost na članove vladajuće partije zbog prikrivanja izbora, pa su ovaj put izašli u skoro duplo većem broju u odnosu na prethodno glasanje. Uprkos tome, izborna komisija je utvrdila da su kandidati vladajuće koalicije postigli trijumfalnu pobedu. Ovog puta, rezultati su bili potpuno drugačiji od onih ostvarenih na prvim poništenim izborima, pa je jedinakandidatkinja na listi van vladajuće koalicije sada, prema zapisniku izborne komisije, navodno imala najmanji broj glasova.

Foto: Privatna arhiva

„Na spisku birača opazili smo potpisane pokojnike, a bilo je i onih kojima je, po dolasku na izborno mesto, rečeno da su već glasali, a na mestu predviđenom za potpis u spisku birača su zaticali potpisano svoje ime tuđim rukopisom“, kaže jedan od meštana Gradca za Nova.rs.

Zbog prigovora na račun ovih nepravilnosti, opštinska izborna komisija je ponovo poništila gradačke izbore i zakazala nove za 20. jun.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare