Državnog sekretara Lava Grigorija Pajkića javnost još uvek nije upoznala na funkciji državnog sekretara, budući da se gotovo nikada ne pojavljuje u medijima. Ni ovoga puta nije mnogo govorio, a na pitanje novinarke televizije Nova, Pajkić je poručio da žuri i da se obrati nadležnoj službi mejlom.

Na pitanje reporterke televizije Nova da li bi mogao da odgovori oko broja zaposlenih Roma, državni sekretar Lav Pajkić imao je kratak komentar.

Lav Pajkić
Lav Pajkić

„Ja bih vas zamolio, pošto mi imamo Službu, pa da molim vas pošaljete pitanja tamo. Ja žurim na sastanak pošto se sve ovo odužilo“, rekao je kratko Pajkić.

Nakon toga, prilikom svog obraćanja Pajkić je sve prisutne na konferenciji o „Inkluziji Roma“ pozdravio u ime ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, koji prema njegovim rečima nije bio u mogućnosti da bude skupu.

„Na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključno sa 30. novembrom 2022. godine, nalazilo se 27.233 lica romske nacionalne manjine“, rekao je on.

Podsetimo, televizijski voditelj, sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića i poslanik SNS Lav Grigorije Pajkić, izabran je 15. decembra za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje vodi Nikola Selaković.

Narodni poslanik bio je od 2020. godine. U prošlom sazivu bio je član Odbora za kulturu i informisanje i Odbora za spoljne poslove. Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 303 sata, osam puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, dok je tri puta učestvovao u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 399 puta, od čega je 398 glasao “za”.

Upoređivao Danas, N1 i Nova.rs sa vođama logora u Jasenovcu

Letos, mladi naprednjak je na svom Instagram nalogu podelio poziv redakcije Danasa mladima da se prijave u njihovu školu novinarstva, ilustrujući fotografijom iz filma Dara iz Jasenovca na kojoj su ustaše. Ispod su označene redakcije Danasa, N1 i Nove, uz propratni tekst „Stavovi kolumnista Danasa po pitanju zabrane našem predsedniku da poseti Jasenovac motivisali su me da polaznicima njihove škole oslikam kako će izgledati jedno prosečno predavanje…“

Na pitanje koji su to stavovi novinara Danasa koji su ga naveli na ovakvu reakciju, Lav Pajkić je odgovorio kontrapitanjem: “Zar nije očigledno?” ne želeći dalje da obrazloži svoj stav.

Bonus video: Bik na ražnju, štandovi SNS u zaštićenoj zoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare