Završen sastanak opozicije, bili Đilas, Marinika, Miketić i Ponoš

Politika 27. jun 202219:20 > 20:33
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U sedištu Skupštine slobodne Srbije završen je sastanak grupe proevropskih stranaka opozicije.

Sastanak je počeo je nešto posle 19 časova i trajao je nešto duže od sat vremena. Ovo je ujedno bilo i prvo okupljanje ovih stranaka posle velikih postizbornih sukoba u opozicionim redovima.

Prema saznanjima Nova.rs, na skupu su bili koopredsednici stranke ZAJEDNO Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta, zatim Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Đorđe Miketić iz stranke ZAJEDNO i koalicije MORAMO, Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana, kao i predsednički kandidat Zdravko Ponoš.

Marinika Tepić i Dragan Đilas Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na sastanak opozicije, koji organizuje stranka Zajedno, pozvane su članice dva opoziciona bloka koji su na prethodnim izborima učestvovali u sklopu koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Poziv Zelenovića su dobili Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka…, ali i Zdravko Ponoš, koji je bio predsednički kandidat na prethodnim izborima i koji je najavio formiranje svog pokreta.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas FoNetu da ta stranka neće učestvovati večeras na sastanku grupe porevropskih partija koje organizuje stranka Zajedno.

Izvor našeg portala navodi da će na dnevnom redu biti nekoliko tema.

“Biće reči o političkom vakumu i cirkusu oko izbora za parlament, zatim redovnim sastancima opozicije i dogovor oko nastupa u Skupštini. Tema bi trebalo da budu i naredni beogradski izbori”, kaže sagovornik Nova.rs.

Ovo je inače prvi sastanak u ovom sastavu posle susreta Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa, nakon kojeg su svi sukobi unutar koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije izašli na videlo. Od tada su se samo ređale optužbe između funkcionera SSP i NS Vuka Jeremića, kojoj očito to predstavlja problem za dolazak na taj skup opozicije.

Dodatno, problem možda je i prisustvo Zdravka Ponoša, koji je posle izbora napustio NS.

BONUS VIDEO Kako će ko dalje u opoziciji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar