Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije počeo je danas oko 11 sati u Palati Srbija u Beogradu, a najavljeno je da će se Vučić obratiti javnosti u 13:30. Interesantno je da sastanku prisustvuje i čovek sa crne liste SAD Milan Radoičić. Pored predsednika Srbije, odlazeće premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Vučić će na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova razgovarati o pregovorima u okviru dijaloga Beograd – Priština, koji su u četvrtak, 18. avgusta održani u Briselu, najavio je dan posle briselske runde dijaloga direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

U Briselu su se, u dve runde direktnih razgovora, sastali Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, u prisustvu visokog predstavnika za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Đozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Foto:Milos Tesic/ATAImages

Razgovori u Briselu nisu okončani dogovorom, što je potvrdio i Borelj u četvrtak popodne, dok je Petković u petak u Beogradu rekao da je srpska delegacija ponudila dva predloga za rešavanje spornih pitanja – ličnih dokumenata i registarskih tablica, ali da je Kurti sve odbio.

BONUS VIDEO: Vučić: Situacija na Kosovu nikad složenija nego danas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare