Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Skupštini Srbije počele su konsultacije vlasti i opozicije, a povodom konstitutivne sednice Skupštine Srbije koja je zakazana za ponedeljak.

Posle ovog sastanka trebalo bi da bude poznato koliko će opozicija dobiti odbora u parlamentu, a trebalo bi da bude određen i broj potpredsedničkih mesta.

Na jučerašnjim konsultacijama u Skupštini, Vladimir Orlić, poslanik SNS, ponudio je opoziciji pet odbora od ukupno 20. On je tom prilikom nabrojao osam i rekao da će od tih osam pet dobiti opozicione stranke.

U tom kontekstu on je pomenuo odbore za dijasporu i Srbe u regionu, za zdravlje i porodicu, za rad i socijalnu politiku, za zaštitu životne sredine, za evrointegracije, za spoljne poslove, za obrazovanje i za prostorno planiranje.

SNS planira da u budućem sazivu vodi 11 odbora, a da još četiri dobije SPS.

Na jučerašnjim konsultacijama nije definisan broj potpredsedničkih mesta, ali da je Vladimir Orlić pominjao da će ih biti pet ili šest.

„Orlić je pomenuo da je običaj da dva potpredsednička mesta dobijaju dve najveće opozicione poslaničke grupe, a to su NADA i Ujedinjeni. Međutim, to se nigde ne navodi u Poslovniku. Potpredsednika predlaže najmanje 30 poslanika“, naveo je naš sagovornik.

BONUS VIDEO Početak sednice REM-a na kojoj se odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram