Dobrica Veselinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danas je pred Višim sudom u Beogradu održano ročište na osnovu tužbe Milenijum tima, ovoga puta protiv Dobrice Veselinovića lično.

Ovo je drugo suđenje povodom tužbi koje ova privatna firma vodi, a osim Dobrice Veselinovića, Milenijum tim je tužio i pokret Ne davimo Beograd koji se tereti za nanošenje materijalne štete ovoj kompaniji. Dobrica Veselinović je kao i pokret Ne davimo Beograd tužen za nanošenje štete ugledu i žigu kompanije Milenijum tima.

„Podsetimo, prva tužba je podneta u aprilu i to radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu. Zatim je juna ista tužba podignuta protiv Dobrice Veselinovića u iznosu od 100 000 evra“, piše u saopštenju Ne davimo Beograd.

Kako je Ne davimo Beograd ranije upozorio, Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari.

„Ovim planom umesto zgrade Instituta, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara. Millenijum tim je kao jedini ponuđač, 2018. godine Institut kupio po početnoj ceni od 970.125 evra, a izrada plana pokrenuta je neposredno posle isteka roka od dve godine u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom. Pored našeg pokreta Milenijum tim tuži i niz portala, novina i televizija među kojima su Jug Press, Danas, N1, Info Vranjske vršeći tako pritiske na različite organizacije i medije“, navode u Ne davimo Beograd i dodaju:

„Ova, kao i drugi pritisci i tužbe koje su pokrenute protiv pokreta Ne davimo Beograd nam govore da smo na dobrom putu u borbi za javni interes, s protiv korumpirane političke elite. Milenijum tim ovim tužbama pokazao je da se plaši doslednosti i principijelnosti pokreta Ne davimo Beograd, koji je odlučan da stane na put korupciji i zaustavi sve štetne projekte ove vlasti i sa njima povezanih preduzeća“.

BONUS VIDEO: Veselinović: Revidiraćemo trase metroa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar