Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a glavna tema biće dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Sednica je zakazana za 10 sati u Palati „Srbija“, saopšteno je iz pres-službe predsednika Srbije.

Vučić je sinoć poručio da Srbija neće dozvoliti Prištini da je ponižava i maltretira srpski narod na Kosovu i Metohiji, a ako nastavi sa jednostranim akcijama poput ove na administrativnim prelazima, Beograd će uzvratiti merama koje će biti bolne, pre svega u ekonomskom smislu.

„Neko u Evropi mora da kaže de li postoji Briselski sporazum ili ne. Taj odgovor ćemo morati da dobijemo veoma brzo, jer naše strpljenje nije bezgranično. Dosta je bilo, 3.076 dana nas vuku za nos, a mi trpimo zbog mira i svega drugog iako još nema Zajednice srpskih opština (ZSO). Ako nema Briselskog sporazuma za drugu stranu, onda ga nema ni za nas“, poručio je Vučić u obraćanju javnosti.

On je rekao da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti izmislio pravilo o tablicama zato što on i saradnici računaju da će nešto da otmu i da će se pojaviti neko ko će Srbiji i Srbima ponuditi kompromis po principu „pola nama, pola vama“ od tog otetog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare