Foto: N1

U širem centru Novog Sada danas su se pojavili plakati sa porukama protiv potpredsednika Narodne stranke (NS) i nekadašnjeg gradonačelnika glavnog grada Vojvodine Borislava Novakovića, nakon što su prethodno aktivisti NS-a lepili plakate protiv gradonačelnika Novog Sada i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića.

Aktivisti NS-a su plakate protiv Vučevića lepili prošlog četvrtka. Oni su aktuelnog gradonačelnika optužili da je korumpiran i da je u dosluhu sa kompanijom Galens, koja je najveći gradjevinski investitor u Novom Sadu proteklih godina.

„Miloš Galens Vučević – dok spratove diže, novac samo stiže!“, pisalo je na plakatima Narodne stranke, zbog kojih ih ih je legitimisala i pretresala jedinica interventne policije pojačana žandarmerijom.

„Bora kradem iz budžeta grada Novaković“ i „Dok je metre nizao, novac mu je stizao“, piše na plakatima koji su danas izlepljeni.

Na plakatima je fotografija Novakovića od pre desetak godina, kada je, kao funkcioner Demokratske stranke, bio direktor Zavoda za izgradnju grada. Na fotografiji su prikazani dolari.

Novaković je na Fejsbuku optužio Srpsku naprednu stranku da stoji iza današnje akcije i zahvalio im na „besplatnoj reklami“.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu za borbu protiv korupcije odbilo je u petak optužnicu protiv Novakovića zbog primene načela Ne bis in idem (ne dva puta za isto), koja ga je teretila za zloupotrebu službenog položaja prilikom izgradnje Bulevara Evropu u Novom Sadu, u vreme dok je bio direktor Zavoda za izgradnju grada.

Protiv Novakovića je prethodno obustavljen postupak zbog iste stvari u Prekršajnom sudu, što je razlog za odluku Specijalnog suda, jer nije moguće voditi dva puta postupak za isto delo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar