Foto: N1

Specijalni sud u Beogradu danas je oslobodio optužbi podpredsednika Narodne stranke Boru Novakovića na ponovljenm suđenju zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja navodno počinjenju na mestu direktora Zavoda za igradnju grada.

Oslobađajuću presudu sud je izrekao i Novakovićevoj tadašnjoj pomoćnici Mirjani Dejanović, dok su službenici ZIG – a Zoran Bojović i Dragana Živković osuđeni na tri, odnosno dve godine zatvora.

“Ovo je jedina logična presuda koja je mogla biti doneta, jer je moj slučaj tipičan primer u kom je prekršen postulat da se jednoj osobi ne može dva puta suditi za isto delo, a u ovom slučaju, prekršajan i krivična prijava protiv mene su bile identične i obe sasvim neosnovane, što smo mi i dokazali”, rekao je Novaković za naš portal po izlasku iz sudnice.

Protiv Novakovića je prethodno obustavljen postupak zbog iste stvari u Prekršajnom sudu, što je razlog odluke Specijalnog suda, jer nije moguće voditi dva puta postupak za isto delo.

Sud je u istom predmetu proglasio krivima Draganu Živković, koja je osuđena na dve godine zatvora, i Zorana Bojovića, osuđenog na tri godine zatvora. Mirjana Dejanović je oslobođena od optužbe. To je ponovljeno suđenje Novakoviću i njegovim saradnicima, jer je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu, kojom su Novaković i ostali bili osuđeni na zatvorske kazne.

Novaković i ostali tadašnji uposlenici ZIG su se teretili da su omogućili da posao izgradnje saobraćajnica dobije preduzeće "Borovica transport", iako su znali da ono nije ispunjavalo minimum uslova u pogledu opreme i mehanizacije za dobijanje tog posla.

“Sve što je bilo na kraju sporno je bio broj kamiona koje je Borovica imao, što se pokazalo kao potpuno irelevantan i nebitan dokaz, koji smo mi takođe osporili”, rekao je Novaković, koji je zbog ove optužbe proveo par meseci u istražnom pritvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar