Onima koji su bili zaposleni na ugovor o privremeno-povremenim poslovima u kabinetu odlazećeg ministra privrede Radeta Baste stigla su rešenja o raskidu ugovora, saznaje Nova.rs.

Kako se u ovim rešenjima navodi poslednji dan važenja ugovora je 30. jun, a a Ministarstvo privrede se obavezuje da isplati ugovorenu naknadu zaključno s tim datumom. Kao razlog je naveden “prestanak potrebe za radom izvršioca posla”. Bez posla je ostalo petnaestak zaposlenih u Bastinom kabinetu.

Raskid ugovora potpisao je potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji će do imenovanja novog ministra privrede obavljati ovu dužnost.

Podsetimo, na dan kada je Vlada Srbije donosila odluku da smeni ministra privrede Radeta Bastu, u kancelarije u Ministarstvu privrede upalo je privatno obezbeđenje, koje je naložilo zaposlenim au Bastinom kabinetu d auzme svoje lične stvari i napusti prostorije. Zatim su na vratima kancelarija zamenjene brave.

Tim povodom, Basta je u saopštenju naveo da je obezbeđenje bilo predvođeno Petrom Janjićem iz Generalnog sekretarijata Vlade.

“Tom prilikom je svim zaposlenima naređeno da momentalno napuste prostorije sa ličnim stvarima i napuste kancelarije i zgradu. Zaposleni su toliko bili prestravljeni i uplašeni načinom na koji se to desilo, da su doživeli šok i tako nešto nikad nisu doživeli u svojim karijerama. Nakon toga su zamenjene brave na svim vratima, kako bi se onemogućio povratak istih. Nijednog trenutka nije izvršena primopredaja niti je sačinjen bilo kakav zapisnik, kako zakonska procedura nalaže, a koja se treba sprovesti nakon razrešenja u Narodnoj Skupštini”, rekao je Basta i dodao:

“Napominjem da razrešenje ministra (člana Vlade) nastaje onoga trenutka kada Narodna Skupština većinom glasova razreši ministra funkcije. Da situacija nije tragična, bila bi komična i skandalizovan sam načinom na koji je Generalni sekretarijat Vlade Srbije postupio u pratnji privatnog obezbedjenja”.

Kako je ranije rekao, premijerka Ana Brnabić mu je saopštila da je smenjen zbog pritiska Rusa, jer je Basta u više navrata tražio uvođenje sankcija Moskvi.

BONUS VIDEO: Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare