Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas na Bledu gde učestvuje na Strateškom forumu o budućnosti Evrope da neće imati bilateralni sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom tog skupa, ali da veruje da će se sresti.

Kako je prenela agencija Hina, na marginama Foruma Plenković je danas razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a trebalo je da se sastane i sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, ali je crnogorska delegacija otkazala dolazak.

Hrvatski premijer sastaće se na Bledu i sa premijerima Slovenije i Madjarske, Janezom Janšom i Viktorom Orbanom, kao i s predsednikom Europskog saveta Šarlom Mišelom.

Uoči Foruma Plenković je rekao da su tokom Janšinog mandata Hrvatska i Slovenija „uspostavile sjajan dijalog, odličnu komunikaciju i saradnju“.

„Privredni odnosi, turizam, otvorena pitanja – sve se rešava na zadovoljstvo obe zemlje… Hrvatska i Slovenija jednim su zrelim pristupom doveli odnose u jednu jako, jako dobru fazu“, dodao je hrvatski premijer pred početak skupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar