"Koliko je to sati trajalo sa jednim odlaskom u wc, hteo sam da zabeležimo taj presedan, sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala", komentarisao je glavni urednik lista Nova Ranko Pivljanin jučerašnji dan Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije, u kojoj se raspravljalo o Kosovu.

Kako kaže, događa se to da Srbija gubi deo teritorije, „a Vučić gubi živce i glas, boreći se za svoj rejting i politički opstanak“.

„Sve može da mu se ospori osim želje za moći i vlašću, on je juče samo plaćao cenu da bude moćan, da mu se dive, vole. Dođe faktura za sve, bilo šta da radiš, život ti pošalje fakture, polako mu stižu fakture za ovh 10 godina. Polako mu se survava sve to što je radio, ona Skupština nije bila institucija nego ispovedaonica, mogao je da ode u manastir pa da se ispoveda. Trebalo je da se govori o sporazumu, to kukavičje jaje koje su nam podmetnuli. On se našao kao u nekom grmu i nešto pokušava. Žao mi je zemlje i naroda, njega možda kao ljudsko biće, ali s obzirom šta je sve uradio ovoj zemlji, koga je sve obogatio, njima je zakon omogućio da budu lopovi. 35 godina traje pljačkanje Srbije“, rekao je Pivljanin za N1.

Pročitajte još:

Pivljanin smatra da bi Vučić kao radikal juče organizovao miting, s u Skupštini vikao „izdajnici“.

„Prvi put ima kontru u Skupštini, ljudi koji ga ne slušjau nego mu odgovaraju. Prvi put nema kimdžongunovsku Skupštinu gde mu samo aplaudiraju. On se našao u čudu kako to neko priča drugačije“, kaže Pivljanin.

Kaže da nikakvih pregovora o Kosovu nije trebalo da bude od 1999, jer smo, ulaskom u pregovore, počeli da trgujemo.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Aleksić tražio da se stavi na dnevni red da Kosovo ne uđe u UN, Orlić ga prekinuo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar