Foto: Arhiva/Shutterstock

Novogodišnji praznici su period kad Deda Mraz ima pune ruke posla. Veliki broj pisama iz različitih krajeva sveta stiže na njegovu adresu u Laponiju, što od dece, tako i od odraslih. Među onima koji su se obratili veselom čikici sa dugom belom bradom bila je i srpska opozicija, a portal Nova.rs je eksluzivno imao uvid u njihove novogodišnje želje.

Pismo srpske opozicije upućeno Deda Mrazu prenosimo vam u celosti

Dragi Deda Mraze,

Iako smo dugo raspravljali da li da te ove godine bojkotujemo, jer nam nijednu želju nisi ispunio prošli put, odlučili smo da ti ipak pružimo šansu i da te upoznamo sa našim željama za 2021. godinu. Odmah na početku moramo da ti skrenemo pažnju da nipošto ne pokušavaš da nas posetiš tradicionalno, spuštanjem kroz odžak, jer su temelji naše opozicione kuće prilično klimavi, faktički su pred urušavanjem. Ne zameri, malo si puniji, pa ako kreneš da propadaš kroz odžak, propadosmo i mi sa tobom. Zato je najbolje da se ti prvo najaviš i da onda dođeš nama na noge i da razgovaramo kao ljudi. Uz posredovanje nekog evroparlamentarca.

Pročitajte još...

Kad su u pitanju naše želje, najpre bismo te zamolili da nam iz džaka izvučeš nekog kandidata za gradonačelnika Beograda, a po mogućstvu i za predsednika države. Dugo smo većali ko bi mogao da uzdrma Vučića i na kraju smo shvatili da nam jedino Deda Mraz (odnosno ti) može pomoći da ga skinemo sa vlasti.

Ako možeš, bilo bi lepo i da nam otkriješ kako si ti toliko godina proveo sa Baba Mrazicom, a da se još uvek niste posvađali i podelili. U čemu je tajna? Kako ste uspeli da ubedite gospođu Mraz da je najbolje da u jednoj koloni delite poklone?

Kad budeš došao, molimo te da sa sobom doneseš i džak sa minutima na RTS-u i da svakome od nas daš onoliko koliko ti misliš da zaslužujemo. Mislimo da ćeš ti to najbolje odrediti, jer, kao prvo – bolje znaš kakva je situacija na RTS-u, jer si tamo češće od nas, što na reklamama za kafu, što na onima za dečije igračke. A drugo, ukoliko nas ostaviš da se međusobno dogovorimo, nastaće bar još tri nova pokreta, dve stranke i pet navladinih organizacija i onda će i oni tražiti svoje minute na RTS-u.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nadamo se da ne tražimo mnogo ukoliko se usudimo da te pitamo nam doneseš i nekoliko primeraka fer i poštenih izbora. Ovi naši su se ofucali, ne mož’ čovek da učestvuje na njima koliko loše izgledaju. Čak se i ovi koji su na njih izašli sad žale kako su bili toliko loši da im uopšte nije jasno zašto su ulazili u tu žabokrečinu.

Uz izbore bi mogao da nam doneseš i malo glasača, jer naše retko viđamo, a i ovo malo što susrećemo nam govori da smo mi glavni krivci što je Vučić još na vlasti i da ništa ne radimo kako bi ga smenili. A to nije baš tačno – samo u ovoj godini smo imali jedno desetak slučajeva iščašenja palačnih prstiju zbog kuckanja statusa na društvenim mrežama.

Za kraj, molili bismo te da nam ove godine ostaviš saonice. Jer ako ti uspevaš za mesec dana da obiđeš ceo svet na njima i da svima podeliš poklone, valjda ćemo i mi moći da obiđemo Srbiju do kraja godine. To nam jedina šansa da konačno napustimo pomenute društvene mreže, kancelarije i stranačke prostorije i da krenemo da radimo na terenu i razgovaramo sa ljudima.

Unapred zahvalana,

Ona prava, srpska opozicija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar