Pismo Maji Gojković: Bolje da ćutite o napadima na novinare

Politika 23. jan. 202109:26
Podeli:
Maja Gojković Foto:BETAPHOTO/Ministarstvo kulture i informisanja/GORAN ZLATKOVIC

Ana Stevanović, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde, obratila se pismom Maji Gojković, potpredsednici Vlade i ministarki kulture i informisanja, povodom položaja novinara u Srbiji.

Pismo prenosimo u celosti.

„Gospođo ministarko Gojković, ne treba novinarima u Srbiji još jedna radna grupa, već zaštita od SNS i nosioca najviših državnih funkcija, koji već devet godina vređaju, prete, proganjaju i napadaju sve novinare koji svoj posao rade u skladu sa zakonom i standardima svoje profesije.

Pročitajte još:

Ukoliko zaista želite da pomognete potrebno je da osudite napade na novinare koji dolaze od poslanika SNS, ministara u Vladi čiji ste član, predsednice Vlada i predsednika Srbije. Ako već, to niste u stanju da učinite, onda bolje da ćutite, jer svojim saopštenjima vređate novinara iz Grocke Milana Jovanovića, koga je vaš stranački kolega pokušao živog da spali, novinarku Jelenu Zorić, kojoj advokat, vašoj stranci bliskog proizvođaca marihuane Predraga Koluvije preti smrću, Žaklinu Tatalović, koja je meta primitivnih napada urednika omiljenog režimskog tabloida Informer, novinare N1 koje poslanica SNS Biljana Pilja proglašava izdajnicima i brojne druge novinare koji su meta stalnih napada predstavnika vlasti čiji ste i Vi važan šraf.

Ministarko Gojković, ako je Vaša ideja da se formiranjem radne grupe zaštitite od odgovornosti zbog svega što se dešava novinarima i zbog pada Srbije za 39 mesta na rang listi slobode medija „Reportera bez granica“ u poslednjih šest godina, nemojte da uzalud trošite vreme. Svi koji su učestvovali u napadima na novinare, ubijanju istine, obmanjivanju građana odgovaraće u skladu sa zakonom, jer samo tako možemo jednom zauvek obezbediti atmosferu u kojoj će novinari bez ekonomskih i političkih pritisaka moći istinito i pravovremeno da informišu narod“, poručuje Stevanović.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar