Lazar Ristovski Foto: Goran Srdanov/ Nova.rs

Narodni poslanik i član stranke "Zajedno" Đorđe Miketić u svom autorskom tekstu osvrnuo se na odluku proslavljenog glumca Lazara Ristovskog da podnese ostavku na mesto poslanika.

Podsetimo, Lazar Ristovski bio je među vodećim licima u kampanji Srpske napredne stranke na nedavno okonačnim izborima, a ove nedelje je podneo ostavku na mesto narodnog poslanika.

Miketić je svoje viđenje uloge proslavljenog glumca u kampanji SNS dao u autorskom tekstu koji vam prenosimo u celosti:

Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Uništavanje političkog sistema Srbije i srozavanje reprezentativne demokratije na nivo medijske manipulacije, nažalost, nije novina u našem društvu, ali poslednjih godina ova destruktivna praksa doživljava svoj vrhunac.

Lazar Ristovski, naš proslavljeni glumac, nažalost, poznat je i po rentiranju svoga imena i lika u predizborne svrhe. Na izborima 2012 podržao je Borisa Tadića, pre toga Mlađana Dinkića sada već nekoliko izbora podržava Vučića i naprednu stranku. Tako bar tvrdi na predizbornim skupovima.

Pročitajte još...

Da javne ličnosti daju podršku političkim organizacijama uveliko je praksa i kod nas i u svetu, jer je normalno da ljudi, koji su politička bića, a imaju “značaj” u društvu, žele pomoći izabranom kandidatu ili stranci. U redu je čak i promeniti mišljenje, kao što je to Ristovski činio nekoliko puta u poslednjih desetak godina.

Međutim, kada se vaše ime stavi na listu kandidata za narodne poslanike Skupštine Srbije, najvažniju instituciju u zemlji, a po dobijanju mandata se od tog odgovornog posla odustane – to predstavlja ruganje demokatiji i tendenciozno podrivanje političkog sistema. Ukoliko Lazar Ristovski ne prihvati novu odgovornost i, recimo, postane ministar kulture, njegovo izigravanje volje birača će biti smišljena manipulacija građana, jer je učestvovao u prevari i doveo u zabludu birače da će ih on i predstavljati u Skupštini Srbije.

Lazar Ristovski Foto:Milan Maricic/ATAImages

A na pitanje, koliko košta ova loša i destruktivna uloga profesionalnog glumca Lazara Ristovskog, odgovor ćemo dobiti u nedeljama pred nama.

Nažalost iznajmljivanje svog imena i statusa nije isključiva praksa ni za Ristovskog, ni za SNS, poznati su slučajvi Olivera Mandića, glumca Ljubivoja Tadića, bivšieg upravnika Narodnog pozorišta – prvog na listi Marka Bastaća i naravno, doktora Radojičića koji je otišao i korad dalje i postao “neviđeni” gradonačelnik Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare