Utisak Nedelje 24.01.2021.
Dušan Petričić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Karikaturista Dušan Petričić rekao je da je u Srbiji na vlasti "ogoljena mafijaško-zločinačka organizacija" i da nedavna hapšenja kriminalaca predstavljaju obračun u njenim redovima. On je za portal Al Džazira rekao da u Srbiji od dolaska naprednjaka na vlast više ne postoji država.

„Ponekad mi se učini da nedopustivo mali broj ljudi u Srbiji suštinski shvata šta se zaista dogodilo u poslednjih devet godina… Od 2012. svedoci smo nezadrživog sunovrata svih vrednosti, živimo jednu društveno političku patologiju“, rekao je Petričić.

On je za „cementiranje“ Vučićeve moći optužio javne ličnosti koje ili pružaju otvorenu podršku ovom režimu ili „kukavički i račundžijski ćute“.

„To su istaknuti glumci, pisci, dramski pisci, režiseri, likovni umetnici, profesori, novinari, lekari, koji su, svako za sebe, našli razlog da podrže ili se otvoreno ne suprotstave Aleksandru Vučiću i njegovim kriminalcima“, rekao je Petričič.

On je istakao da se tu ne radi o „gluposti, neznanju ili neobaveštenosti“, već je to pitanje „moralne prirode“.

Dušan Petričić, Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Stari i hiljadu puta oprobani trik, Vučić briljantno koristi. Unutar svake profesije ucenio je ili kupio jedan broj ljudi, ponekad vrlo istaknutih pojedinaca, koji za njega obavljaju prljave poslove“, rekao je Petričić.

On je kritikovao i opoziciju u Srbiji, ustvrdivši da „sebično i na momente izrazito glupo ponašanje gotovo svih aktera na opozicionoj strani – unosi ogroman nespokoj u naše već labilne duše“.

„Jedinstveni nastup je, naravno, imperativ, ali je strah od dominacije ekstremnih nacionalista i lažnih patriota, koji su ubogaljili ovaj narod, ogroman“, rekao je Petričić.

Komentari

Svi komentari (0)