Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da, dok je predsednik Aleksandar Vučić Srbija nikada neće priznati Kosovo, niti će dopustiti članstsvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

„Kada mi nešto kažemo, mi se toga i držimo, i građani to dobro znaju. A, da li treba da se borimo i razgovaramo – svakako da treba“, rekao je Petković u emisiji „Takovska 10“ na RTS.

Petković je rekao da će Vučić u skupštini razgovarati i o francusko-nemačkom predlogu.

„Pritisci su veliki. Nećemo sedeti u skupštini da razgovaramo samo o situaciji na terenu. Predsednik Vučić je taj koji može da kaže više o predlogu i svemu što nam sledi u narednim mesecima“, rekao je Petković, a prenosi Kosovo Onlajn.

Direktor Kancelarije za KiM je podvukao da je predsednik Srbije razgovarao sa „međunarodnom petkorkom“, koja je došla sa inicijativom, a da ništa nije potpisao, niti prihvatio, već da je jasno rekao šta su crvene linije Srbije, i šta neće biti prihvaćeno.

„Morate da razgovarate sa zemljama, reč je o najmoćnijim državama, našim partnerima, odakle dolaze i mnogi investitori”, konstatovao je Petković.

***

BONUS VIDEO – Kome je Zoran Milanović servirao svoj stav o Kosovu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar