Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ministarkom u Vladi Velike Britanije za evropsko susedstvo i Ameriku Vendi Morton i istakao obostranu posvećenost izgradnji dobrih odnosa između Velike Britanije i Srbije, naglasivši važnost britanskog angažmana za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Petković je informisao britansku ministarku o aktuelnoj političko – bezbednosnoj situaciji na Kosovu i položaju srpskog naroda, naglasivši da je Beograd „u svakom trenutku spreman za nastavak pregovora, koji predstavljaju osnov za uspostavljanje mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu“, saopšteno je iz Kancelarije.

Povezane vesti:

„Bez rešavanja kosovskog čvora, ne može se dalje“, istako je Petković, ukazavši kako, odbijanjem da ispuni do sada postignute sporazume, Priština otežava nastavak dijaloga i dovodi u pitanje napredak u procesu normalizacije odnosa jer „sedam i po godina izbegava da u delo sprovede dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština, bez koga ne može dođi do suštinskog napretka u dijalogu“.

Sastanku Petkovića i Morton prisustvovale su ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Makleod i ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar