Petar Petković Foto:Milos Tesic/ATAImages

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izavio je da pokušaj kosovskog ministra Dželjalja Svečlje da "kriminalizuje Srbe i ceo sever na Kosovu i Metohiji i da izolovane i pojedinačne slučajeve koristi za svoju prljavu propagandu i otvorenu mržnju prema svemu srpskom, nikoga neće ni zavarati ni uplašiti".

Petković je u pisanoj izjavi naveo da srpski narod, predstavnici Srba i zvanični Beograd nikada nisu, niti će podržavati bilo kakav kriminal, ma čije ime i prezime da nosi, i poručio da tu nema ni dileme, ni pregovora, niti se tome bilo ko suprotstavlja.

„Davno je poznato da lažov u poštenje ne veruje i to što kriminalci proglašavaju čitav jedan narod kriminalnim, govori više o njihovoj nečistoj savesti“, rekao je Petković.

On je podsetio da Beograd i celokupna javnost čekaju već 21 dan da Svečlja pokaže snimke nadzornih kamera na Bistričkom mostu, kada su njegovi nelegalni eskadroni pucali u leđa Srbinu i izrešetali automobil sa zadnje strane i dodao da ćemo uvek reagovati na teror kosovske policije i na njen napad na srpski narod, što Svečlja ne može da spreči.

„Svečlja ne pokazuje snimke nadzornih kamera sa Bistričkog mosta jer bi morao da pokaže svoju sramotu i prekomernu upotrebu sile, kojom su njegovi policajci zapravo bili napadači i to sa nelegalnog punkta na kom svakodnevno maltreriraju i terorišu srpski narod na severu Kosova i Metohije“, kazao je Petković.

Petković je Svečlji poručio da ne pokušava da bilo kakvim akcijama opravda postojanje svojih nelegalnih baza i punktova na severu Kosova i Metohije, jer one tu nemaju šta da traže i služe samo da njegov gazda Aljnin Kurti sprovodi svoje jednostrane i nasilne akcije.

***

BONUS VIDEO – U termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu uništeno oko 1.080 kilograma psihoaktivnih supstanci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar