Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

U današnjoj akciji Kosovske policije protiv proizvodnje i trgovine narkoticima u severnom delu Kosovske Mitrovice otkrivene su tri laboratorije i uhapšene dve osobe, Kosovska policija izašla je sa novim informacijama.

KP saopštila je ovog popodneva da je u toku operacija u vezi sa narkoticima u regionu Mitrovica Sever.

Kako su se uverili novinari na licu mesta, deo akcije sprovodio se u severnom delu Kosovske Mitrovice, odnosno u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

U blizini ove lokacije postavljena je žuta policijska traka i civilima nije bilo dozvoljeno da prođu, piše KoSSev.

Potom je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio da je identifikovana i uništena laboratorija za proizvodnju droge, te da je vlasnik uhapšen.

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“, naveo je Svećlja.

Ovaj ministar tvrdi da je reč o „kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković“.

U međuvremenu se sa novim saopštenjem oglasila Kosovska policija navodeći da su u severnom delu Kosovske Mitrovice zapravo otkrivene tri laboratorije i da su uhapšene dve osobe.

Ponovili su da je operaciju sprovela Uprava za istraživanje trgovine narkoticima, uz podršku drugih jedinica, ponovo bez preciziranja i kojih.

Iz policije preciziraju da je akcija kodnog naziva „Mač“ izvršena na tri lokacije.

„Tokom sprovođenja ove akcije protiv droga otkrivene su tri laboratorije: dve laboratorije sa oko 1200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje bilja u njoj“, navodi se u saopštenju.

Ujedno preciziraju da su policijske jedinice do sada uspele da uhapse dvojicu Srba, te su najavili da će sve ostale policijske radnje u postupku biti preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Policija poručuje da su njihovi službenici posvećeni borbi protiv svih kriminalnih aktivnost, te da će posebno da vode „beskompromisnu borbu“ protiv osoba ili kriminalnih grupa koje se bave zloupotrebom, posedovanjem, uzgojem ili trgovinom opojnih supstanci“.

***

BONUS VIDEO – Novo hapšenje pedofila u akciji „Armagedon“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare