Petar Petković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je zabrinjavajuće što je premijer Kosova Aljbin Kurti dobio "prostor za intervju" u jednom uglednom britanskom političkom mediju i dodao da "svet mora da shvati da je Kurti opasan čovek".

Povodom intervjua kosovskog premijera za Dejli telegraf Petković je u saopštenju rekao da je Kurti „ozbiljna bezbednosna pretnja“, i da bi „valjalo da svi obrate pažnju na Kurtijevo ponašanje pre nego što načini ozbilju štetu“, umesto što mu se „poklanja prostor za fantazmagorije i tirade protiv Srbije“.

„Apsurdno je da Srbiju sa Nemačkom izmedju dva rata poredi pripadnik naroda koji je imao sopstvenu SS diviziju ‘Skenderbeg’, te fašističku miliciju Bali kombetar, i čije je nacionalno pitanje u Drugom svetskom ratu rešavano upravo kroz fašistički koncept ‘Velike Albanije’, kojem je Кurti i danas slepo privržen“, naveo je Petković u saopštenju.

On je dodao da je Кurtijevo falsifikovanje istorije „uvredljivo za sve žrtve fašizma i nacizma stradale od noža albanskih šovinista u Drugom svetskom ratu, a žrtve su bili najviše Srbi“.

Bonus video: Apostolovski: Kurtijeva akcija opasno nervira zapad

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar