Petković: Kurti iz pukog hira ugrožava stabilnost čitavog regiona

Podeli:
Petar Petković
Petar Petković Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Aljbin Kurti je u međunarodnoj zajednici prepoznat kao nekredibilna osoba i kao neko ko iz pukog hira ugrožava stabilnost čitavog regiona, i zato se svakom porukom usmerenom protiv dijaloga i Vašingtonskog sporazuma direktno okreće protiv mira i stabilnosti, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„U Briselskom dijalogu Priština se obavezala na formiranje Zajednice srpskih opština, a ne nekakve asocijacije ili nevladine organizacije, i Beograd će nastaviti da uporno i nepokolebljivo insistira da ono što je dogovoreno uz posredovanje EU bude i sprovedeno“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je istakao da su regionu Zapadnog Balkana potrebni odgovorni i mudri politički lideri, a Kurti je sa svojim ekstremističkim žarom samo kvazi-lider, i to u pokušaju.

PROČITAJTE JOŠ

Prema rečima Petkovića, Beograd dosledno i iskreno poručuje da su mir i stabilnost regiona najveći zajednički interes, i svako ko povlači poteze čiji je cilj destabilizacija ovog prostora, a Kurti to svakodnevno čini, ne ugrožava samo naš region, već i naše šire okruženje.

„U vremenima kada čitav svet klizi u krizu nesagledivih razmera, nikome nije potreban piroman poput Aljbina Kurtija“, ukazao je Petković.

Dodao je da Kurti ne želi dijalog, već protivno svakoj logici i razumu želi konflikt, ali svaki njegov pokušaj destabilizacije sa naše strane će, dokle god to bude moguće, dobiti odgovor u vidu pojačanog rada na stabilizaciji.

„Krajnje je vreme da se Kurti odrekne svoje politike mržnje prema Srbiji i svemu srpskom i da se, ukoliko je u stanju, okrene politici izgradnje poverenja i saradnje na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine“, poručio je Petković.

BONUS VIDEO: Milica Rakić Andrić: Bez reakcije međunardone zajednice na spot protiv srpskih proizvoda 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar