Petar Petković Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas povodom dešavanja na KiM da smo, kako je rekao, bili na korak do ozbiljnih sukoba.

„Dvodnevna agonija i veoma ozbiljna kriza u koju nas je sve gurnuo Aljbin Kurti i Priština pokazuju sve razmere militantnosti tog čoveka koji se nalazi na čelu vlasti u Prištini, pokazuje koliko je opasan“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

On je dodao da odlukom da se produži rok za izdavanje ulazno-izlaznog dokuemnta da pretnja prema Srbima ne prestaje.

„To je manje više svima jasno, Srbi to najbolje razumeju, kao što to razume i predsednik Aleksandar Vučić i koji je zbog toga sve vreme molio i kumio predstavnike, pogotovo Kvinte da reaguju kako bi se zaustavilo zlo“, rekao je Petković.

Navodeći da smo sinoć bili na korak do ozbiljnih sukoba, Petković je rekao da je plan bio da predstanici Prištine upadnu tokom noći i da se obračunavaju sa srpskim narodom koji je branio pravo na ostanak i opstanak.

On je naveo da je Srbija diplomatskom inicijativom uspela da urazumi nerazumne poteze Aljbina Kurtija.

„Vučić je razgovarao sa više predstavnika država Evropske unije, predstavnicima Rusije, a za sutra je zakazan razgovor sa generalnim sekretarom NATO“, rekao je Petković.

BONUS VIDEO: Vučić – Situacija na Kosovu i Metohiji nikada složenija kao danas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare