Zdravko Ponoš gost u emisiji Utisak nedelje Foto:Nova S

Popunjava se lista kandidata za predsedničke izbore - za sada je pet političara u igri. U pojedinim medijima pojavila se informacija da bi Zavetnici mogli da odustanu od svog predsedničkog kandidata i time pomognu eventualnu pobedu Aleksandra Vučića već u prvom krugu. Milica Đurđević to demantuje, iako zvanično odluka o njenoj kandidaturi nije doneta. O podršci Zdravku Ponošu spremni su da razgovaraju i u koaliciji levo-zelenih "Moramo".

Pet igrača završilo je predizborne kalkulacije, izmerili su svoje šanse i najavili kandidaturu za sledećeg predsednika Srbije. U igri su: Zdravko Ponoš, Boško Obradović, Miloš Jovanović, Srđan Škoro, Miša Vacić, prenosi N1.

„Zdravko Ponoš je kandidat koji će ujediniti Srbiju“, rekao je lider SSP Dragan Đilas.

„Sad kad svi završe sa tim, kad se izmere, neka računaju sa tim da ću im ja na kraju na tim izborima uzeti svima meru“, rekao je Srđan Škoro.

Pročitajte još:

„Mi smatramo da Vučić treba da ide u penziju, a Đilas u zatvor“, poručio je Miša Vacić.

A Lider Dveri Boško Obradović je poručio: „Verujem u sebe!“

Iako su pojedini mediji preneli vest da „Zavetnici“ odustaju od svog predsedničkog kandidata i da bi time mogli da „poguraju“ bolji rezultat naprednjaka, Milica Đurđević Stamenkovski to za N1 demantuje. Konačna oduka sledi u nedelju kada će biti Skupština stranke.

„Apsolutno svi naši članovi su na stanovištu da Srpska stranka Zavetnici treba da nastupi na ovim izborima samostalno, da ja treba da budem parlamentarne liste i kandidat za predsednika Republike“, rekla je Đurđević Stamenkovski.
A licitira se i da „Zavetnici“ razmatraju ulazak u koaliciju sa socijalistima ili radikalima? Da li je za ovu stranku prihvatljivo da uđu u „savez“ sa Pokretom „Dveri“?

Milica Đurđević Stamenkovski Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Ozbiljne političke ponude postoje, kaže Đurđević Stamenkovski, bez drugih detalja. Uverava, međutim, da je saradnja sa SNS-om nemoguća: „Ovo nije hit za jedno leto, ovo je jedan dugoričan koncept, koji treba da bude budućnost srpske političke scene i onda ako želite da trajete – nemate prava da trgujete, niti idejom, jer sam sigurna da građani nagrade doslednost. Ja sigurno neću biti Šapić ovih izbora“.

Ko će biti „kec iz rukava“ Srpske napredne stranke i ključni igrač vladajuće koalicije još uvek se ne zna… Odluku o ponovnoj kandidaturi aktuelni predsednik Srbije odugovlači.

Iz koalicije „Moramo“ poruka da postoji šansa da Zdravka Ponoša podrže na izborima.

„Nema nikakvih prepreka da o tome razgovaramo te mi očekujemo da se uskoro i sretnemo i vidimo da li je to najbolje – ja ne isključujem ni mogućnost da ukoliko do dogovora ne dođe da mi predložimo svog kandidata/kandidatkinju, ostavio bih to otvoreno, ali evo ne znam da li mogu dovoljno da naglasim da smo za razgovore“, kaže Radomir Lazović, iz koalicije „Moramo“.

Nije još uvek jasno da li će se već pozati kandidatima pridružiti i bivši predsednik, lider Socijaldemokratske stranke – Boris Tadić.

Iako se lista popunjava – mesta i vremena za nove kandidature još ima. Na prethodnim predsedničkim izborima, lista kandidata u tadašnjoj političkoj borbi imala je 11 imena.

Od kojih sada ni u najavi nema Vojislava Šešelja ni Nenada Čanka.

BONUS VIDEO: Đilas predlaže Ponoša, kandidata opozicije na predsedničkim izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare