Milan Stamatović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Narodna poslanica i članica stranke ''Srbija centar'' Tijana Perić Diligenski rekla je danas da je predsednik opštine Čajetina izjavom da preseljenje birača nije kršenje zakona, priznao, relativizovao, trivijalizovao i banalizovao izbornu krađu.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ponovo je juče rekao da ne vidi ništa sporno u preseljenju birača jer je, kako je kazao, to zakonom dozvoljeno.

„On je pokazao antropološki pesimizam, lošu ljudsku prirodu“, rekla je za ona u emisiji Novi dan na N1.

Kako je istakla, Stamatovićeva u izjavi govori da „ako čovek ne može samostalno da pobedi, treba da se priključi pobedniku“, dodajući da je pitanje kakav kompromitujući materijal vladajuća stranka ima protiv njega.

„Neverovatno je njegovo odsustvo svesti, da je neko amoralan do te mere da kaže da nije kršenje zakona dovođenje birača Itekako jeste, ne živimo u 17. i 18. veku, period pluralnog votuma, danas je jedan čovek jedan glas, ne mogu da danas budem Beograđanka, sutra Novosađanka, Nišlijka kako bih prekrajala izbornu volju“, istakla je sagovrnica N1.

Prema njenoj oceni, na delu je izborna nomadologija na šta ukazuju slučajevi poput Male Krsne, Vranja..

„Postali smo tolerantni na korupciju, krađu, bezakonje, u velikom smo moralnom padu kao država, drštvo i nacija. Tužilaštvo je selektivno budno i selektivno spava“, navela je Perić Diligenski.

Tužilaštvo je, kaže, apsolutno zarobljeno i reaguje po direktivama iz partjskih centrala.

Perić Diligenski je kazala da osuđuje umrlice sa likom Aleksandra Vučića koje su osvanule na internetu i izlepljene u Mladenovcu ali istakla da je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović reagovao kao privatni tužilac u tom slučaju.

„Ali gde su javni tužioci kada je u ptanju rad Kol centra, lažna sastavljanje biračkih spiskova, aktivno i pasivno podmićivanje u vezi sa izborima“, upitala je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare