Miloš Pavlović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Najnovija saznanja do kojih je došao BIRN da je Aleksandar Šapić vlasnik kuće površine 400 kvadratnih metara u Trstu potvrđuju navode Narodne stranke koja je više puta javnosti predstavila dokaze da za Šapića ne apsolutno ne važe zakoni Srbije apsolutno i da nije dostojan da bude gradonačelnik Beograda, naveo je u pisanoj izjavi Miloš Pavlović, šef odborničke grupe NS u Skupštini grada.

„Pored činjenice da je prekršio zakon tako što je izvodio građevinske radove bez građevinske dozvole na svojoj kući 2021. godine, odnosno da ih je nezakonito legalizovao 2022. godine, čime je izvršio krivično delo, Šapić je izvršio novu povredu zakona jer kao javni funkcioner Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio kuću koju je kupio u Italiji i tako onemogućio proveru porekla novca iskorišćenog za kupovinu kuće“, izjavio je Pavlović.

Kako je saopšteno, beogradski odbor Narodne stranke ističe da je Šapić svojim „nezakonitim postupanjima u više navrata pokazao da nije dostojan da obavlja javnu funkciju i da se stara o zaštiti interesa Beograđana, a nova saznanja potvrđuju da je zahtev za njegovo razrešenje bio osnovan i legitiman“.

„Zahtevamo od nadležnih državnih organa, Odeljenja tužilaštva za borbu protiv korupcije i beogradske policije, da protiv Šapića pokrenu postupak radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je izvršena kupovina kuće u Italiji, a naročito cene za koju je kupljena, poreklo novca kojim je obavljena kupovina i zašto tu imovinu nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Novi kvadrati gradonačelnika Aleksandra Šapića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar