Pavle Grbović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je za Nova.rs, nakon što su on i još dva poslanika napustili zajednički poslanički klub sa Strankom slobode i pravde u Skupštini Srbije, da će o svemu govoriti nakon okončanja pregovora o izbornim uslovima.

Na sajtu Narodne skupštine došlo je do promene u sastavu poslaničkih grupa, dosadašnja druga po veličini (posle SNS), grupa Stranke slobode i pravde ima 16 umesto 19 poslanika, jer su se troje poslanika Pokreta slobodnih građana izdvojili.

PROČITAJTE JOŠ...

Na pitanje Nova.rs zašto su to učinili i da li to ima veze se sa odlukom o izlasku na izbore, s obzirom da je iz Stranke slobode i pravde rečeno da ne žele da učestvuju na izborima 2. juna, Grbović je kratko odgovorio:

„Time ćemo se baviti po okončanju pregovora o izbornim uslovima i našem povratku iz Berlina. Trenutno je ta tema na nivou bure u čaši vode u odnosu na aktuelni politički kontekst. Biće vremena za objašnjenja“.

Nakon ove odluke, prestala je da postoji poslanička grupa „Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana“ čiji je predsednik bila Marinika Tepić, a zamenik Pavle Grbović.

Pored Grbovića, deo ovog poslaničkog kluba više nisu ni Ana Oregg i Vladimir Pajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare