Aleksandar Šapić Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas izjavu predsednika Privremenog organa Beograda i visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Šapića da inicijativa ProGlas „reprezentuje proustašku politiku“ i da opozicija „zastupa antisrpsku, proustašku i sesecestionističku politiku“.

Šapić je „u nedostatku rezultata kao gradonačelnik i katastrofalne situacije u svim segmentima funkcionisanja grada, odlučio da svoju kampanju vodi isključivo na najnižim porivima nacionalizma i napadima na sve građane“, naveo je PSG u saopštenju.

Kao posebno zabrinjavajuće, PSG navodi to što Šapić postavlja pitanje da li su zakoni Srbije dobri kad neko može slobodno priča i da ne bude za to sankcionisan.

„Ovim jasno pokazuje upravo tendencije ka totalitarnim ideologijama za koje optužuje opoziciju, u kojima se javna reč zabranjuje, a svi koji odbijaju da se povinuju stranci na vlasti zatvoreni ili prognani“, naveo je PSG.

Navodeći da su „građani Beograda već dva puta jasno rekli da ne žele da im ovakav čovek bude gradonačelnik, a SNS na vlasti“, PSG je naglasio da je od ključne važnosti da se volja građana poštuje, a da upravu nad glavnim gradom preuzmu ljudi koji shvataju njegovu kosmopolitsku prirodu i otvorenost za sve ljude i njihova mišljenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare