Snežana Paunović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Potpredsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović ocenila je danas da predlog opozicije da predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) posreduje u dijalogu o izbornim uslovima - "prelazi crvenu liniju".

Ona je u saopštenju navela da je činjenica da je opoziciona koalicija „Srbija protiv nasilja“ uputila takvo pismo predsedavajućem OEBS-a Janu Borgu, kod nje izazvala „šok“.

„Ovo smatram presedanom koji se nikada nije dogodio u Srbiji, osim kada su kosovski Albanci na identičan način pozivali OEBS da posreduje i zahvaljujući misiji Vilijama Vokera i lažnom izveštaju iz Račka obezbedili uslove da bombarduju suverenu zemlju bez odluke Saveta bezbednosti UN“, navela je Paunović.

Boravak te misije, prema njenim rečima, ugrozio je suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i sa posledicama njihovih izveštaja se Srbija bori i danas.

Predstavnici parlametarnih stranaka vlasti i opozicije tri puta su se do sada sastali kako bi razgovarali o izbornim uslovima i ispunjenju preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), a dijalog bi trebalo da se nastavi u sredu u 9 sati.

***

BONUS VIDEO – Brnabić odgovorila na zahteve opozicije: Prihvatam predloge, osim jednog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare